Монокристален соларен панел 30W Victron Energy

100,00 лв.
  • Марка: VICTRON
  • Кат. номер: KG66944
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

/560х350х25мм/

 

Слънчевите панели на Victron се изработват с висококачествени поликристални и монокристални клетки. Victron предлага пълен набор от слънчеви модули с мощности от 20W до 360W. Те са предназначени за зареждане на батерии, например в превозни средства, лодки, каравани, кемпери, морски плавателни съдове или други системи с батерия или батериен банк.

Слънчевите панели могат да бъдат използвани, за да удължите времето на работа на батериите, когато захранвате няколко аксесоара. Няколко фактора могат да повлияят върху това, включително времето на годината, метеорологичните условия, капацитетът на батериите и продължителността на използване на уредите. Важно е да увеличите размера на слънчевия масив (където има място) така, че в добър ден слънчевите панели да могат напълно да заредят батериите и да задържат захранването на уредите, докато сте на къмпинг без захранване.

Соларните модули произвеждат електрическа енергия, когато светлината се изсветлява на техните предни повърхности. Постоянният ток (DC) може да надвишава 30V. Ако модулите са свързани последователно, общото напрежение е равно на сумата от напреженията на отделните модули. Ако модулите са свързани паралелно, общият ток е равен на сумата от токовете на отделните модули.